THE ULTIMATE GUIDE TO IDRAR YOLU ENFEKSIYONUNA ZARARLı YIYECEKLER

The Ultimate Guide To idrar yolu enfeksiyonuna zararlı yiyecekler

The Ultimate Guide To idrar yolu enfeksiyonuna zararlı yiyecekler

Blog Article

Omuz Ağrısı: Dış gebelik, omuz bölgesinde şiddetli ağrıya da neden olabilir. Bu ağrı, dış gebeliğin ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkabilir ve genellikle tek taraflıdır. Omuz ağrısı, dış gebeliğin belirtilerinden biridir ve ihmal edilmemelidir.

Eğer bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız veya şüpheleniyorsanız, hemen bir sağlık uzmanına başvurmanız önemlidir. Erken teşhis, dış gebeliğin ciddi komplikasyonlara yol açmadan tedavi edilmesini sağlayabilir.

Bu sitede yer alan makaleler, yorumlar, resimler ve tablolar bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler doğrultusunda hastalıklara tanı koyulamaz ve tedavi edici tavsiye olarak kullanılamaz.

İki ay sonra şiddetli kasık ağrısı ile hastanrye gittiğimde hcg degeri tekrar 600e çıkmış. Akşam eve geldiğimde adet kanaması gibi bir kanamam oldu ağrım geçti. İc kanama geçirme ihtimalim var mı? Bu hcg değeri tekrar düşer mi

Dış gebelik geçiren bir kadın daha sonra elbette hamile kalabilir. Ancak bu aşamaya geçmeden önce jinekoloğun gözlemi altında olmanız ve sıkı takip edilmeniz dış gebelik riskini ciddi anlamda azaltacaktır.

Gebelik belirtiler: Dış gebelikte normal bir gebelik gibi gelişir. İlk zamanlarda hasta normal gebelikten farklı bir şey hissetmez.

Halk arasında yaygın olarak "tüplerin bağlanması" olarak bilinen ve kalıcı bir doğum kontrol yöntemi olan tüp ligasyonu sonrasında da hamile kalan bireylerde dış gebelik gelişmesi riski daha yüksektir.

Erken tanıya olanak sağlayan vajinal ultrasonografinin ve Beta HCG testi kullanımıyla, tanı daha kolay konabilir.

Az önce belirttiğimiz gibi eğer embriyo rahim dışında herhangi bir yere yerleşip tutunursa dış gebelik adlandırılır. Rahim dışına yerleşen embriyo burada gelişimini sürdürmeye çalışılır. Genellikle dış gebeliklerde embriyo fallop tüplerine yerleşir. Gebeliğin var olup olmadığı gerçekleştirilecek olan testler ile doğrulanabilir.

Belirtilerinize ve dış gebeliğin ne zaman keşfedildiğine bağlı olarak; tedavi ilaç, laparoskopik cerrahi veya abdominal cerrahi kullanılarak yapılabilir.

Enflamasyon veya enfeksiyon. Bel soğukluğu veya klamidya gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, tüplerde ve diğer yakın organlarda iltihaplanmaya neden olabilir ve dış gebelik riskinizi artırabilir.

Bu dönemde döllenmiş yumurta fallop tüplerine ulaşırken bu tüplerin hasar görmesi veya fonksiyonlarının bozulması durumunda dış gebelik riski artabilir. Gebelik haftası ilerledikçe dış gebelik riski azalırken normal gebelik gelişimi sırasında döllenmiş yumurta rahim içine ulaşır ve rahimde yerleşir. Ancak, yine de nadiren ilerleyen aşamalarda da dış gebelik oluşabilir.

Eğer dış gebeliğin tanısı konulmuş ise sadece tek bir tedavi yolu vardır; gebeliğin sonlandırılmasıdır. Bunun daha fazla bilgi nedeni rahim dışında kalan Helloçbir yerde gebelik ilerleyemez ve sağlıklı bir gebelik oluşumu kesinlikle söz konusu değildir. Zamanında gereken müdahaleler yapılmaz çOkay ciddi sonuçlar ile karşılaşılır.

Dış gebelik, herhangi bir gebeliği etkileyebilir. Tedavi sırasında tüpün korunup korunmadığına, yumurtalıklara veya rahminize zarar verilip verilmediğine bağlı olarak, doğal olarak hamile kalma şansınız etkilenebilir.

Report this page